• Sommige kinderen leren anders dan anderen. Ze hebben een bijzondere gave: het zijn beelddenkers! Zij denken veel minder in woorden, maar vooral in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal in de klas regelmatig niet goed begrepen en onthouden. Vaak denkt men bij beelddenkers aan een leerachterstand of aan dyslexie. Gewone bijles helpt nauwelijks, omdat er dan nog meer schoolwerk op voor hen‘foute’ wijze wordt aangeboden.
    het derde zwaantje beelddenken
  • In 2015 heb ik de opleiding ‘Ik leer anders’ (www.ikleeranders.nl) gevolgd en ik kan deze kinderen begeleiden, zodat ze leren op een andere manier met de lesstof om te gaan. Veel kinderen hebben sowieso baat bij sommige onderdelen van de training beelddenken. Van de (hoog)begaafde kinderen is zo’n 50% ook beelddenker. In mijn bijlessen zal ik hier waar ik denk dat het nuttig is ook zeker gebruik van maken.
  • Het is ook mogelijk dat kinderen een complete training ‘Ik leer anders’ bij mij volgen als u zelf een sterk vermoeden heeft dat uw kind een beelddenker is. Dan zal het gaan over een training van 4-6 lessen, waarin u zelf betrokken bent en thuis ook aan de slag zult moeten met uw kind. Hierover kunnen we het in het vrijblijvende intakegesprek natuurlijk ook hebben.