Reactie van een ouder van een hoogbegaafde jongen (12 jaar) waarmee ik 8 maanden lang intensief heb samengewerkt in 2014 en 2015:  Hilde bezit een unieke set aan kennis, zij is leerkracht geweest in het basisonderwijs, heeft kennis van hoogbegaafdheid en onderpresteren. Tijdens het werken met Hilde bemerkten wij dat zij gelooft in de kracht van het kind en ze blijft daar in vertrouwen (ook als dat niet direct zichtbaar wordt). Mocht blijken dat tijdens het proces een bepaalde aanpak niet werkt, dan kiest zij zonder moeite een andere weg, iets dat wel past bij het kind. Hilde is altijd haar afspraken nagekomen, ze doet wat ze zegt. Ze heeft geduld, begrijpt dat hiaten en zelfvertrouwen opbouwen tijd kost. Hilde is leergierig, ze blijft zich zelf ontwikkelen en gaat op zoek naar oplossingen die aansluiten bij het kind. Zij neemt ouders serieus en betrekt hen in het proces.

Reactie van een ouder van een hoogbegaafd meisje (11 jaar) dat een periode van een aantal maanden coaching en bijles heeft gehad in 2015:  E. is ontzettend opgebloeid nadat ze bij Hilde is gekomen. Er werd eindelijk goed naar haar geluisterd en ze werd begrepen. Dit is op alle fronten positief. Ze gaat weer vrolijker naar school en zit ook echt beter in haar vel.
Voor ons was het ook erg leerzaam. We moesten echt onze mening aanpassen en hebben veel geleerd!

Reactie van een ouder van een hoogbegaafde meisje waar ik in 2016 een periode mee gewerkt heb:  Samen met Hilde heeft onze hoogbegaafde dochter volgens de methode Ik leer anders en bijles op rekenen en taal een achterstand weggewerkt die ze had opgelopen in het reguliere onderwijs. Na wekelijkse bijles en thuis ook oefenen was onze dochter in relatief korte tijd weer helemaal bij met haar schoolwerk. Hilde is een prettig persoon met de juiste kennis en vaardigheden. Ze weet hoe ze hoogbegaafde kinderen moet aanspreken en motiveren en weet dan ook het beste in ze naar boven te halen.

Daarnaast is Hilde ontzettend aardig, maar ook duidelijk voor kinderen en dat is ook nodig als leerdoelen gehaald moeten worden.

Reactie van een ouder van een hoogbegaafd meisje dat in 2016-2017 een periode coaching heeft gehad:  Hilde heeft onze dochter van 11 jaar een periode van een aantal maanden gecoacht. Samen hebben ze stil gestaan bij: Wat betekent het als je hoogbegaafd bent, Voel je je anders als andere kinderen? Wat doet dit met je gevoelens? Hoe geef je iets aan? En, waar ben je goed in. Aan de hand van deze vragen en de gesprekken met Hilde wist onze dochter beter te benoemen wat ze ergens van vindt en waar ze tegenaan loopt. Het traject was erg goed voor haar zelfvertrouwen!